Fűtés energiaforrások kombinálása

Referenciák » Fűtés energiaforrások kombinálása

     Vállalkozásunkat 2015 januárjában egy Cegléd meletti családiház rádiós redőny-, és fűtésvezérlésének megoldásával keresték fel.

     A családi ház fűtésére veztékez gáz nem állt rendelkezésre, így más enrgiaforrásokkal kellet megoldani a padlófűtéshez és a használativízhez szükséges melegvíz előállítását.

     A vízteres kandalló és a faelgázosító kazán mellett egy elektromos kazán is helyet kapott a gépészetben. A faelgázosító és/vagy a kandalló egy puffertartály vízét fűtik, amely felső rétege ha elér egy beállított hőmérsékletet, működésbe lép egy rétegkeverő szivattyú. Ezzel megoldásra került, hogy a puffertartály alsó rétegében is melegvíz legyen, ne csak a felsőben.

     Amennyiben egyik fatüzelésű energiaforrás sem üzemel, akkor bekapcsol az elektromos kazán, ami közvetlen dolgozik a fütésrendszerre.

     Akár a puffertartályról, akár az elektromos kazánról megy a fűtés, az előremenő vízhőmérséklet keverését külsőhőmérséklet függvényében vagy manuálisan megadott hőmérséklettel, PID szabályozással kerül előállításra.

     A fűtés igényt helyiségenkénti termosztátok kapcsolják, melyek beállított értékei helyben, vagy távolról egyaránt módosíthatóak. Természetesen az elsődleges prioritás a használati melegvíz előállítása, bármelyik erőforrás is van használatban. 

     A fűtésvezérlés mellett 16 db rádióvezérlésű redőnyt is integrállni kellett a rendszerbe, amit saját fejlesztésű rádiós redőnyvezérlővel oldottunk meg.

     Felhasznált eszközök: 

                                       - 1 db Foxtrot CP-1006 Vezérlő

                                       - 1 db C-HM-1121M Bővítő modul

                                       - 6 db C-IT-0200S Bővítő modul

                                       - 1 db PAP-PIC Rádiós redőnyvezérlő (Saját fejlesztés)                              

Copyright © 2018 Tecomatika | Template by: ProSzablon.pl | CMS by Quick.Cms